slutshoppat

Ja då var det fredag imorgon igen, känns som veckorna springer iväg.Imorgon blir det nog att umgås med goda vänner, sen lördag står det montera nya bilbarnstolen på schemat och på kvällen är jag förmodlingen gräsänka! men blir lördagsmys för mig och Alice:)  Köpte ny tröja härom dagen, behövde lite nytt inför våren, blev ett par byxor också!( hittade ingen bild på byxona) men det var ett bar grå/gröna chinos i underbar kvalitet från Monrow!
Såhär ser tröjan ut!
 
Vi köpte ny bilstol igår när Barnenshus hade stor rea, en brio för 999:-! dem hade utförsäljning från 19-21 igår och fler än vi som var där vill jag lova. Stod i kö till kassan i 40 minuter, men det får det vara värt!
 
Nä nu ska jag snart klä på Alice och gå och möta G. vid gym så vi kan handla! Kycklingsallad står på menyn idag!!
 
 

Då var kyrkan bokad för dop....=)

Nu känner man verkligen hur snabbt tiden går när man har fått bebis:) Alice är snart 3 månader och vi har nu fått ett datum till dopet! Det är helt sjukt vad dem växer de små liven! tyckte det var igår hon föddes..... Vi var på Bvc idag på lite mammasamtal och passade då på att väga henne! Nu väger hon 5245g, så fortfarande liten! hon följer kurvan ganska bra men kunde nog gått upp lite mer! Men det var inget vi skulle oroa oss för eftersom hon är pigg och utvecklas bra!
 
 
Annars idag har vi mest tagit det lugnt!:)
Göran kom precis från jobbet och nu ska vi ut på promenad:)

Vill ha.....

Nu när man börjar få tillbaka sina gamla kropp som man hade innan förlossningen blir man väldigt sugen på att shoppa lite kläder igen!:)
Har varit ute en runda på stan idag med Olivia, och vi var inne på Lita där dem har fått in SÅ mycket fint!:)
Tyvärr är Please jeansen slut som jag är ute efter, men får in nya i vår så får väl vänta tills dess! Dem hade dock ett par limegrönda Maison Scotch som är grymt snygga! Kan vara fint till våren med en färg som sticker ut!:)
 
Dark Sweater outfit Starshine Unisex Tee outfit
Ingric Cn Tee outfit Sheela Sequin Top outfit
 
Lite inspiration till senare shopping:) Men först kroppen i trim!
Nu vaknade Alice här på soffan och det är dags för mat!:) sen blir det hemmagjord pytt i panna till oss!
 
Kram på er

trött

Idag är jag riktigt trött, bara sovit 4 timmar inatt, men får skylla mig själv, låg vaken och kollade tv med stora älsklingen trots att Alice somnade redan 23! Men man måste ju passa på att ha kvalitetstid med varandra och det är inte alltid så lätt när hon är vaken! Ytterligare en kväll det fungerade med nattningen:) Göran gav henne ersättning mellan oss i sängen sen stoppade vi ner henne och efter 10 minuter sov hon som en stock!
 
På tal om ersättning så ger vi det 1-2 ggr/ dag, vi började med det när hon inte gick upp i vikt som hon skulle (100g på 2 veckor), och vi har fortsatt med det sen dess! Sen är det väldigt mysigt när Göran får den närheten att ge Alice mat.
Dock har det krånglat med amningen lite så var ganska tufft, men nu börjar vi få kläm på det igen:)
Det går verkligen framåt med utvecklingen hos henne, förra veckan grep hon tag i leksaken vi höll framför henne och drog den till munnen och nu fattar hon hur hon ska gripa tag och håller den länge och tuggar!:) Sen skrattade hon för första gången igår när Göran pratade med henne och det värmde verkligen i hjärtat:) Hon har ju gett leende och så länge men nu var det med ljud!
 
Nu i slutet av denna månaden är det dags för mig att börja träna, det ska bli så skönt! Har visserligen inte haft träningsintresse innan graviditeten, men lite roligare nu tycker jag!
Mina grav kg har jag gått ner redan så nu gäller det att forma kroppen:)
 
Nu är det snart dags för mat, medisterkorv och makaroner står på matlistan idag...enkelt men gott!:)
 
Kram på er
 

helgen.....

Nu var helgen över och vardagen kryper sakta tillbaka igen.Imorgon har vi fullt upp Alice och jag, vi ska först till BVC klockan 10,30 och därefter ska vi åka ut till Skälderviken för en fika hos en kär gammal vän! Ska bli så mysigt:)
 
I helgen har lilla familjen bara myst hemma, ätit god mat och slappnat av riktigt ordentligt, så skönt när det är helg och Göran är hemma hela dagar med oss.
Vi har börjat få in lite rutin med Alice nu vad det gäller att lägga henne på kvällarna,mellan 23-00 är hon oftast i säng sen sover hos fram till görans klocka ringer 06.30,oftast vaknar hon då och får lite mat sen somnar vi om till 09 nångång.
Väldigt skönt att hon sover hela nätter, men det kan nog absolut ändras så vi får njuta så länge det varar:) Dock var hon vaken typ till 02 i början av vecka och det var inte så skoj, mest jobbigt för göran som ska upp och jobba! men nån dag var jag snäll och tog med Alice och sov på soffan! hon sover ju i sin liggdel så lätt att flytta henne!
 
Uppdatering om Alice så är hon nu 58 cm lång och väger 5045g så hon har växt en del, sakta men säkert:)
Kommer kanske bild inom kort!
 
Nu vaknade Alice från sin powernap. Min största älskling ligger i andra soffan och snarkar.Mådde inte så bra och jag hoppas verkligen inte det är magsjukan som kommit till oss.....
 
Återkommer imorgon.
Kram på er...

6 november, dagen som förändrade mitt liv.

 
Som rubriken lyder och som ni säkert vet så blev jag och min älskade sambo föräldrar till en underbar liten flicka vid namn Alice den 6 november.
Hon var beräknad till den 20 oktober, men tyckte tydligen att det var skönare inne i mammas mage och blev alltså 2 veckor och 2 dagar sen! Men det gör absolut inget, det var verkligen värt all väntan!
Förlossningen kommer jag inte gå in på i detalj då jag tycker att det är lite privat men lite kan jag allt berätta!
 
Det började redan på natten till den 5 nov då jag hade väldigt ont och ganska svårt att sova och trodde väl att det var på g, men inte så att jag behövde åka in. Jag hade ju trott i 2 veckor att det var på g så lite svårt att avgöra när det verkligen var dags tyckte jag.
Jag och Göran skulle in på koll på morgonen för att se om dem skulle sätta igång mig( man får max gå 2 veckor och 3 dagar över) och vi båda ville bara att dem skulle säga att NU är det dags;)
Väl inne så blev jag uppkopplad på ctg och är var aktivitet men inget som tydde på att hon skulle ut tyckte jag! Sen skulle jag bli undersökt och vi går in och mäter bebis och kollar fosterljud med ultraljud, och blev även tillfrågad om jag ville göra hinnsvepning och jag kände att gör vad du vill bara bebis kommer snart;)
Då visade sig att jag var öppen 3 cm redan så det var visst värkar jag haft på natten! Så sköterskan sa att vi skulle ställa in oss på bebis inatt...Jo tack den har man hört förr!!!
Göran åkte till jobbet och jag satte mig och väntade på bussen hem då det plötsligt börjar göra ganska ont i rygg och mage och det kändes absolut INTE som sammandragningar man haft innan! och det är verkligen som alla säger: Du märker när det är på G!!!! inte skönt vill jag lova! men ondare skulle det göra!
Fick väl 4-5 värkar på bussen och det var absolut inte roligt......Ringde till göran och berättade att ikväll blir det bebis, vill ju lova att han inte kunde slappna av på jobb precis! men tyckte ändå inte han skulle åka hem för det kunde nog ta ett tag.
Ringde min mamma när jag kom hem och bad henne komma ner och hålla mig sällskap, lite rädd och nerös blev man allt! hon kom ner vid 1 eller 2 tiden och då började vi klocka mina värkar som då kom med allt från 5-10 minuters mellanrum och det funkade att andas igenom dem och vara helt still när dem kom.
Hade ständig kontakt med älsklingen som kom hem vid halv 5 tiden, mamma gick då hem( kan säga att hon var helt uppspelt och nervös:) ) och nu kom värkar med 5 min mellanrum och började göra ganska ont! Sa åt göran att gå in och vila och duscha eftersom nu var det ju igång på riktigt och någon gång under kvällen skulle vi faktiskt åka in! Alla tankar snurrade och det kom till en att nu ska vi bli föräldrar till det vi väntat så på i 9 månader!
Ringde in första gången klockan sex och hade ganska täta värkar, men blev bara ombedd att äta,duscha och vila! för jag verkade inte ha så ont, fick en värk i samtalet men då sa hon till mig att du ska praktiskt taget inte kunna prata under en värk! Så la på och gick och la mig på soffan! När klockan blev 8 hade jag väldigt ont och värkar med ca 4 min mellanrum som varade i 30 sek. Ringde då igen men fick till svar att jag inte kunde öppna mig med 30 sek långa värkar..ehhh nähä? men det gör riktigt ont sa jag! Då sa hon att ja du får gärna komma in och bli undersökt så ser vi hur det står till! Nu började jag bli riktigti sur och gav mig f*n på att hålla ut lite till!
När klockan slog 21 hade jag sååååå ont, kunde inte röra mig när värkarna kom och då bestämde vi oss för att åka in! dem hade visst väntat på mig sa dem i tel när jag ringde;) Väl inne möttes vi av en jättetrevlig BM som visade oss till vårt rum, och vi fick såklart stanna! Barnmorskan undersökte mig och blev ganska paff,tittade upp på mig och frågade vad jag gjort hemma för jag var öppen 8 cm;)
Ja det var ju inte snack om epidural, men hade visserligen bestämt mig för att inte ta det! Lustgasen blev min kära vän och massage på ryggen av älskligen!.Nu tar vi det kort........
Det gjorde sjuuuuuukt ont när det väl kom igång, men med Görans underbara stöd och pepp och masserande, lustgasen över ansiktet i princip hela tiden och barnmorskans och sköterskans hjälp så var vår älskade Alice ut klockan 04.36. Hon vägde 3975 och var 51 cm!
Allt gick väldigt smidigt tyckte både jag och Göran, som nu verkligen är så lyckliga som man bara kan bli.
 
Det var min förlossningsberättelse! Som sagt känner inte att jag vill gå in på detaljer och bild får vänta då jag inte bestämt mig om jag ska låsa bloggen eller inte! BB bilden kan jag lägga upp!
 
Nu ska jag fixa lite lunch,återkommer senare...

Tillbaka

Tänkte snabbt säga att jag är tillbaka:) Nu med lite mer roande inlägg! Blir en kortis nu för vi ska åka och handla, men återkommer senare ikväll!

Kram på er:D

lillakarleken.blogg.se

Denna blogg kommer framförallt handla om mig och min sambos vardag tillsammans med vår dotter Alice.

RSS 2.0